Wat maakt deze woning uniek?

Gerestaureerd herenhuis, energiezuinig, kwalitatief en instapklaar.
De woning werd in 2022 volledig gerestaureerd met behoud van zoveel mogelijk authentieke elementen. Terwijl de woning zijn historische uitstraling behoud, is het voorzien hedendaags comfort en een hoogwaardige afwerking wat het een unicum op de vastgoedmarkt maakt.
Locatie: Gelegen vlak in het centrum van Herenthout met een directe verbinding naar Hasselt en Antwerpen (E313). De omliggende gemeenten, alsook alle faciliteiten zijn zeer vlot te bereiken.
Indeling: Inkomhal, leefruimte, keuken, eetkamer, 3 slaapkamers, dressing, 2 badkamers, 3 toiletten, wasplaats, 2 kelders, kruipruimte, tuin met verwarmd zwembad en parking met plaats voor 6 wagens.
Beschrijving: Er werd doorheen de woning gebruik gemaakt van kwalitatieve materialen zoals mortexvloeren, exclusieve Calco-bezetting, maatwerkmeubelen uit Master Oak, Carrara marmer, oorspronkelijk loodglas, …
De imposante inkomhal met maatkasten en het luxueus gastentoilet zetten de toon voor wat de rest van de woning te bieden heeft. Via de eiken deur met loodglas bereikt u de leefruimte. De schouw is de blikvanger van de ruimte, deze werd ontmanteld en gerestaureerd met het oorspronkelijk marmer, uitstekend in combinatie met de visgraatparket.
De keuken is hyper-geïnstalleerd en voorzien van Bora kookplaat, 3 in 1 designkraan voor gefilterd, koud, heet en bruisend water, 3 in 1 microgolfoven (micro, steamer, oven), ingebouwde koffiemachine, koelkast, diepvries en kastruimte. Voor het werkblad werd er gekozen voor een witmarmeren blad met grijze nerven uit Carrara. De keuken staat in verbinding met de eetkamer en de leefruimte, alle ruimtes worden overgoten van lichtinval. Achteraan de woning krijgt u door middel van de schuiframen toegang tot de terras met zwembad.
De eiken trap werd met oog voor detail gerenoveerd en heeft een charmante en statige uitstraling. U kan indien gewenst een lift installeren in het trappenhuis. Op de eerste verdieping vindt u allereerst een wasruimte met de nodige aansluitingen en een tweede toilet. De badkamer werd luxurieus ingericht door een royale inloopdouche met doucheplaat van Carrara marmer, een bad opgetrokken uit mineraalmarmer en een badkamermeubel uit donkere Master Oak. Het koperen kraanwerk zet de puntjes op de i. De riante eerste slaapkamer is voorzien van visgraatparket en maatkasten. Via de dubbele deur met kleurrijke loodramen vindt u de ruime dressing met marmeren plooitafel.
De bovenste verdieping brengt ons tot de tweede badkamer, deze is bijna identiek aan de eerste met als enige verschil dat hier ook een toilet aanwezig is. Boven vinden we nog twee ruime slaapkamers met visgraatparket terug waarvan één voorzien van maatkasten.
Tot slot om dit geheel compleet te maken, werd ook de buitenruimte tot in de puntjes ingericht. U krijgt toegang tot een zuid-gericht terras bestaande uit klei klinkers met een verwarmd zwembad op warmtepomp en automatische solar-afdekking. Er werd gekozen voor omheining in Ayous Hardhout, een tropische houtsoort die na verloop van tijd gefaseerd vergrijst. De technische apparatuur vindt u terug in de tweede kelderruimte.
Kort om, ideaal voor wie opzoek is naar een energiezuinig, kwalitatief en instapklaar herenhuis met oog voor detail en een historische uitstraling.
Extra: - EPC 143 kWh/m²- EK conform (3 fasen) - Asbestveilig


  

Lees volledige omschrijving

Kenmerken

Prijs €945.000
Oppervlakte 260m2
Perceel oppervlakte 364m2
Energie 143 kWh/m2
Energie Label B
Overige kenmerken
Kelder Ja
Aantal toiletten 3
Parkings buiten 6
Type bebouwing Halfopen
Staat Gerenoveerd
Keuken Hypergeïnstalleerd
Niet geïndexeerd 815
Vrij Bij akte
Verwarming Individueel / CV op gas
Beglazing Dubbel glas - HR+
Raam frame ALU
Energiescore 143
Elektrische keuring Ja, conform AREI
Bouwjaar 1944
Slaapkamers 3
Badkamers 2
Stedenbouwkundige informatie & ruimtelijke ordening
Bouwvergunning verkregen Ja
Verkavelingsvergunning Nee
Stedenbouwkundige bestemming Woongebied
Voorkooprecht mogelijk Nee
Dagvaarding en herstelvordering In aanvraag
Watertoets
Overstromingsgevoeligheid
P-score: Klasse A
G-score: Klasse A
Afgebakende oeverzone Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Risicozone voor overstromingen Nee
Toon alle kenmerken
Huis
HERENTHOUT

Molenstraat 58

€945.000

Nieuw
Toevoegen als favoriet

wonen 260m2

perceel 364m2

slaapkamers 3
Plan bezichtiging

  • 260m2 wonen

  • 364m2 perceel

  • 3 slaapkamers

Interesse? Uw Heylen vastgoed makelaar staat voor u klaar

Heylen Exclusief

Interesse? Uw Heylen vastgoed makelaar staat voor u klaar

Heylen Exclusief

0800 29 223

Toon op kaart

Molenstraat 58

HERENTHOUT

Routebeschrijving

Weten wat uw woning waard is?

Wanneer u uw eigendom wilt verkopen, is het belangrijk dat de waarde van uw huis, appartement of grond goed wordt ingeschat. Laat de gespecialiseerde medewerkers van Heylen Vastgoed een vrijblijvende gratis schatting uitvoeren.

  • Altijd een vrijblijvende en gratis schatting van uw huis
  • Uw eigendom plaatsen van dag een op de juiste mix van on- en offline mediakanalen
  • Professioneel beeldmateriaal om uw woning in de kijker te zetten
  • Altijd onze ruime database van potentiële kopers benutten
  • Begeleiding van geïnteresseerden bij de bezichtiging van uw woning

Doe de gratis schatting van Heylen Vastgoed

Gratis schatting
Heylen Vastgoed

Ziet u zichzelf hier al wonen?

Plan een bezichtiging

  • 1
    Uw gegevens
  • 2
    Selecteer datum

Liever direct contact met de makelaar?